Snij 1 rode ui in dunne ringen en knijp de limoenen erover. Doe er een snuf zout bij en meng goed. Hak de andere ui en de knoflook fijn en bak de helft ervan met de blokjes paprika in een beetje zonnebloemolie. Voeg na vijf minuten kaneel, 1 tl komijnpoeder, cayenne naar smaak en de tomaten toe. Laat vijf minuten stoven. Doe de afgegoten en gespoelde bonen erbij en laat even koken. Proef en voeg zout en peper toe. Wring de tofu uit in een schone theedoek; hij valt helemaal uit elkaar. Bak de verkruimelde tofu in een laagje olie in een koekenpan. Geef het tijd en blijf omscheppen, langzaam zal hij bruin en knapperig worden. Als de tofu kleur begint te krijgen, voeg je de overgebleven ui en knoflook toe. Bak een paar minuten mee. Doe er, als de tofu bijna helemaal knapperig is, 1 tl komijnpoeder en gerookt paprikapoeder en daarna de sojasaus en suiker bij, optioneel een snuf cayenne. Bak nog even zodat de soja verdampt en roer om. Schep uit de pan op keukenpapier zodat het even kan uitlekken. Bak de maistortilla's in een droge pan en zet ze op tafel met bakjes rode uienringen, fijngesneden spitskool aangemaakt met wat mayonaise, ringetjes rode peper, korianderblaadjes en crème fraîche. Laat iedereen zijn eigen taco samenstellen.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
61
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept
