Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilet op een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng de oestersaus,
1 tl van de sesamolie en 1 tl van de bruine suiker. Bestrijk de zalm ermee. Laat tot gebruik intrekken bij kamertemperatuur. Roer de resterende 2 tl sesamolie, de resterende eetlepel bruine suiker, de rode chilipeper, knoflook, gember, het limoensap en de vissaus in een kom door elkaar tot de suiker is opgelost. Roer de zonnebloemolie erdoor. Schuif de bakplaat met de zalm boven in de oven en schroei hem in 8 min. dicht, maar zorg dat hij vanbinnen rauw blijft. Schakel de ovengrill aan op de hoogste stand en laat de zalm in 6 min. licht karamelliseren, tot hij van binnen medium-rare is. Neem uit de oven en laat rusten. Schep de sjalot, kool, tomaatjes en kruiden op een schaal. Leg de zalm erop en bestrooi met krokante uitjes en zalmkuit. Serveer direct en geef de dressing erbij. *Thaise basilicum is geurig en heeft een iets anijsachtige smaak, te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en Aziatische supermarkt.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
86
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept
