Verwarm de oven voor op 120°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Teken er met potlood 6 cirkels van 9 cm doorsnede op. Let op dat er voldoende ruimte tussen de cirkels zit. Doe de eiwitten (zonder eigeel) met een snufje zout in een vetvrije kom en klop ze met een mixer tot zich zachte pieken vormen. Voeg nu de suiker toe, lepel voor lepel. en blijf kloppen tot een stijve, glanzende massa is ontstaan. Schep het eiwitschuim uit de kom in 6 mooie bergjes op de cirkels op het bakpapier. Spreid het schuim met de achterkant van een natgemaakte lepel een beetje uit en vorm een hotte in het midden, voor de vulling. Doe je ovenwanten aan en zet de bakplaat met het schuim in het midden van de oven. Bak het schuim Zie hier het filmpje: Hoe eiwit te kloppen
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
± 75 min. tot de buitenkant knapperig is maar het schuim van binnen nog zacht. Wil je brosse schuimtaartjes? Laat ze dan 2 uur in, de oven staan. Laat het schuim helemaal afkoelen. Klop de slagroom stijf (zonder suiker!) met de mixer en verdeel deze over de schuimtaart. Leg hierop het rode fruit en de laartjes zijn klaar.
38
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept