Meng in een kom de citroenrasp en het citroensap met de suiker en limoncello. Klop met een elektrische mixer in een andere kom de lemon curd door de roomkaas. Klop de mascarpone erdoor. Bekleed een kleine cakevorm van 1 l inhoud met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen. Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en schenk ze op de bodem van de cakevorrn. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Sla het plasticfolie erover en zet de semifreddo 6 uur of een hele nacht in de diepvries om op te stijven. Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de zest in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat de suikersiroop in 5-6 min. licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig. Neem de semifreddo 30 minuten voor serveren uit de diepvries. Snijd in dikke plakken en sprenkel er wat citroensiroop over Bron: Delicious juni 2012Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
552
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept