Maak eest de marinade. Roer hiervoor de Japanse sojasaus, hoisinsaus, rijstazijn, olijfolie, citroensap, gember, knoflook en de peper in een grote kom door elkaar. Leg 4 zalmfilets in de marinade en laat 15 tot 60 minuten in de koelkast intrekken. Oven voorverwarmen op 220 graden Celsius. Neem de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. Leg de zalmfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier (of leg in ovenschaal) en bak de zalm 12-15 minuten in de oven. De zalm moet in het midden nog roze blijven. Breng de marinade tegen de kook aan en laat deze 2 min. zachtjes doorkoken. Serveer de zalm met de marinade samen met gestoomde rijst en groente (paksoi). Bron: Delicious
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
1,1K
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept