Snij de gegaarde rode biet in partjes en snij de rauwe bieten in dunne plakjes. Hou het loof bij. Meng de basisvinaigrette met het bietensap. Meng de bieten, lente-ui, pitten, noten, dille en rode ui samen met de bietenvinaigrette. Breng de yoghurt op smaak met de citroenrasp. zwarte peper van de molen, zeezout en de olijfolie. Brokkel de geitenkaas over de bietensalade en werk af met de TIP - Bieten kun je voorgegaard kopen, maar het is stukken lekkerder om ze zelf te poften. Dat doe je door de bieten te wassen en daarna stuk voor stuk met wat olijfolie en zeezout in aluminiumfolie te wikkelen en 1 uur in een voorverwarmde oven van 180·C te leggen.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
geitenyoghurt. rodebietzuring, de blaadjes basilicum en wat loof van de bietjes.
124
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.