Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. Zuurkool en ananas in zeef laten uitlekken. Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in 20 minuten gaar koken. Uien pellen en fijnsnipperen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Ui in ca. 3 minuten lichtbruin bakken. Gehakt al roerend met een vork in ca. 5 minuten rul bakken. Shoarmakruiden en gemberpoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Zuurkool en ananas over bodem van de schaal verdelen. Gehakt op zuurkool en ananas scheppen. Aardappels afgieten. Melk en 1 eetlepel boter toevoegen en met pureestamper (of mixer) tot smeuïge puree stampen. Op smaak brengen met zout en peper. Puree op gehakt scheppen. Bovenkant gladstrijken, dun bestrooien met paneermeel en rest van de boter in klontjes erover verdelen.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Schotel onafgedekt in midden van de oven in ca. 30 minuten door en door warm laten worden. Plakjes katenspek over schotel verdelen en in nog ca. 10 minuten bruin laten bakken.
184
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept