Verhit in een grote braadpan 3 el olijfolie. Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper en bak ze rondom bruin. Neem de bouten uit de pan en houd warm onder een deksel. Bak in het bakvet het spek met de ui en 3 tenen knoflook 3 min. Leg de konijnen-bouten ertussen. Roer de bloem glad met een scheut rode wijn. Schenk de rest van de wijn met de fond in de pan. Voeg ook net aangemaakte bloemmengsel en de tijm toe. Breng aan de kook en roer goed, zodat het iets bindt. Draai het vuur laag en stoof de konijnenbouten zachtjes in 2 uur gaar. Maak de sperziebonen schoon en snijd schuin in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de laatste teen knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe en bak in 5 min. beetgaar. Voeg de olijven toe en bak nog 1 min. Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Neem het konijn en de tijm uit de pan. Houd het vlees onder een deksel warm en laat het stoofvocht tot dunne sausdikte inkoken. Giet de pasta af. Meng de pasta met de kruiden en rucola door de sperziebonen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de konijnenbouten op een schaal. Schenk er de saus over. Serveer met de kruidenpasta. Lekker met gemengde salade. Delicious, december 2014
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
80
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept