Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de winterpeen en pastinaak met een dunschiller. Snijd ze in de lengte in kwarten en halveer ze vervolgens overdwars. Snijd ze eventueel nog een keer door zodat alle pastinaak- en wortelrepen een dikte van 1 cm hebben. Bak de pastinaak en wortel in 8-10 min. op halfhoog vuur beetgaar. Smelt intussen in een sauspan 40 g boter. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk langzaam al kloppend met een garde de bouillon en de room erbij. Klop tot een gladde saus. Verwarm 1-2 min. Neem de pan van het vuur. Roer de mosterd en gruyère erdoor. Verdeel de wortel en pastinaak over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg er de vis tussen. Schenk de gruyèresaus erover. Bak de casserole in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de tagliatelle af. Meng er de laatste 15 g boter, de knoflook, de peterselie en zout en peper naar smaak door. Serveer de viscasserole met de tagliatelle. Delicious november 2014
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
498
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept