Snijd de uien in ringen. Hak de knoflook fijn. Halveer de pruimen. Bron: Delicious
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Snijd de kippenbouten op het gewricht door zodat je drumsticks en dijen hebt. Bestrooi de kipdelen met peper en zout en bak ze in delen rondom bruin in de hete olie. Haal ze uit de pan, zet het vuur lager en voeg aan het braadvocht de uien en knoflook toe. Bak ze op matig vuur tot ze zacht zijn in 5-7 minuten. Voeg de pijnboompitten en pruimen toe en bak ze een minuut mee. Roer de bloem er goed doorheen, zodat het goed mengt en bak ook een minuut mee. Blus af met de sherryazijn, sherry en fond. Roer goed zodat een licht gebonden saus ontstaat. Leg de kip en kaneelstokken terug in de pan en breng hem tegen de kook aan. Zet de deksel op de pan en laat het gerecht in 1 uur gaar stoven op laag vuur.Notities
370
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept