Meng in een grote kom de knoflook met 40 ml olijfolie, de rozemarijn en de citroen. Voeg het lamsvlees toe, bestrooi met zout en peper en schep door elkaar zodat het lamsvlees goed bedekt is met de marinade. Laat 15 min. marineren. Bron: Delicious april 2010
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Verwarm de oven voor op 180 C.
Kook intussen de aardappels 5-6 min. en giet af. Druk elke aardappel plat met een pureestamper en leg ze in een met olie bestreken braadslede. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de aardappels 15 min. in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Verhit intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schroei het lamsvlees aan alle kanten dicht. Schep het vlees met de sappen uit de pan en de citroenschijfjes op de aardappels en braad 10 min. voor rosé of totdat het vlees naar wens gaar is. Neem het vlees uit de oven, dek losjes af met folie en laat 5 min. rusten.
Voeg de tomaten en olijven toe aan de aardappels en zet de braadslede nog 5 min. in de oven tot de tomaten zacht zijn. Serveer het lamsvlees op het aardappelmengsel. Serveer met tzatziki.Notities
23
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept