Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook met evt. wat zout in ca. 20 min. gaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Neem het spek met het bakvet uit de pan. Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de ui in 5 min. op middelhoog vuur. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp tot een grove puree en voeg indien nodig wat kookvocht toe. Schep de andijvie, spekreepjes en het bakvet erdoor. Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan. Snijd de uien in ringen en fruit ze 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Voeg de bouillon, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Plaats het deksel op de pan en laat het 5 uur pruttelen op een laag vuurtje. Let op! Het kan zijn dat je af en toe een beetje water moet toevoegen zodat het niet droog kookt. Haal na 4 uur het deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur op het vuur zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Sharon de Miranda oktober 2019
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Het vlees
Notities
228
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept