Breng in een grote pan 2,5 liter water aan de kook. Voeg de schenkels en de bouillonblokjes toe. Laat op laag vuur ongeveer 3 uur zachtjes koken. Meng het gehakt met flink wat zout en peper, de paneermeel en wat fijngehakte peterselie en maak er kleine gehaktballetjes van. Verwijder na 3 uur de schenkel en snijd het vlees in kleine stukjes. Neem een andere pan of grote kom en plaats hierop een vergiet met een schone theedoek. Schenk de soep door het vergiet, zodat het vet achterblijft in de theedoek. Zet de soep opnieuw op het vuur en voeg het vlees en de gehaktballetjes toe. Na 5 minuten koken, voeg je de soepgroente, de in halve ringen gesneden prei en de vermicelli toe. Laat nu nog een kwartiertje zachtjes koken. Voeg eventueel wat extra soepvlees toe.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
263
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept