Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan op midden hoog vuur. Braad de ribben bruin, eventueel in 2 delen. Neem uit de pan, bestrooi de ribben met zeezout en vers gemalen zwarte peper en zet het apart. Zet de pan terug op midden hoog vuur, voeg de boter, ui, knoflook, wortel, bleekselderij en pancetta toe en bak al roerend 10 min. Doe het vlees terug in de pan, schenk de wijn erbij, laat het vocht tot de helft inkoken en voeg de bouillon of het water toe. Breng aan de kook, voeg de tomatenpuree en de tijm toe en leg het deksel op de pan. Laat het 3 uur stoven in de oven, of tot het vlees door en door gaar is. Serveer met fettucccine. Bestel ruim van tevoren runderribstuk van 4-5 cm dik met bot (in stukken) bij een goede slager. Kun je dit niet krijgen, neem dan 1 1/4 kg riblappen zonder bot. Bron: Delicious
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
269
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept