Snipper een uitje en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 3 minuten aan in een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Voeg 1 blik tomatenblokjes van 400 gr toe samen met 150 ml water. Verkruimel 1 runderbouillonblokje en voeg deze samen met 1 tl gedroogde oregano toe aan de saus. Zet het vuur laag. Meng voor de gehaktballetjes 300 gr half-om-half gehakt met 1 ei, 1 tl mosterd, 20 gr (verse) geraspte Parmezaanse kaas, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, halve tl nootmuskaat, 2 el paneermeel en wat peper en zout. Maak hier gehaktballetjes van van circa 30 gr per stuk.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat op laag vuur met de deksel op de pan minstens 30 minuten pruttelen.
Kook 160 gr spaghetti (of andere pasta) beetgaar. Voeg de spaghetti na 30 minuten toe aan de saus met balletjes en laat alles nog even al omscheppend goed met elkaar vermengen tot de saus wat gebonden is.
Serveer met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse bieslook of peterselie.
265
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept