DE DRESSING EN TONIJN VOORBEREIDEN: Zet een grote grillpan op hoog vuur en laat hem gloeiend heet worden. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes uit het stukje peper en hak het pepertje fijn. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en doe ze met het basilicum en de peper in een kom. Halveer de citroen en pers al het sap in de kom. Giet er een scheut extra vierge olijfolie bij en meng alles goed. Doe er een scheutje balsamicoazijn bij, breng de dressing op smaak met zout en peper en zet hem zolang aan de kant. Buig de asperges totdat de onderste, houtachtige stukjes eraf breekt. Gooi de afgebroken stukjes weg. Sprenkel wat olijfolie over de stukken tonijn bestrooi ze met zout en peper en wrijf alles er goed in. HET BAKKEN: Leg de asperges in de hete, droge grillpan. Keer ze elke minuut om en laat ze een beetje schroeien zonder dat ze echt verbranden - hierdoor krijgen ze een heerlijk nootachtig smaakje. Schuif ze na een paar minuten aan de kant en leg de tonijnsteaks ernaast in de pan. Je kunt de hitte door het vlees omhoog zien trekken. Keer de tonijnsteaks na ongeveer een minuut om, wanneer ze halfgaar zijn. Laat de steaks nog een minuut of twee bakken. HET SERVEREN: Leg een hoopje asperges op elk bord en schep er een paar lepels van de pittige, zure dressing over. Leg de tonijnfilets op de asperges en schep er nog een lepel dressing op. Sprenkel er vlak voor het serveren nog wat extra vierge olijfolie over
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Omdat het vis is, klinkt het je misschien een beetje vreemd in de oren, maar tonijn moet op het moment dat je hem serveert vanbinnen nog een beetje roze zijn - als je deze vis te gaar bakt, wordt hij droog.
473
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept