Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pastinaak en wortel doormidden. Halveer het dikke uiteinde van beide wortels zodat alle delen ongeveer even groot en dik zijn. Doe de wortelstukken samen mei de spruitjes in een kom, schep de helft van de olie erdoor en bestrooi ze met zout en peper. Spreid ze uit aan één kant van een grote bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de bieten in plakken van 1 cm. Doe ze samen in een kom, schep de rest van de olie erdoor en bestrooi ze met zout en peper. Spreid ze uit aan de andere kant van de bakplaat en rooster alle groenten ± 45 min. in de oven, of tot ze beetgaar zijn. Keer ze halverwege. Zet ze eventueel de laatste 5 min. onder een hete grill voor wat extra kleur. Schep de selderij, walnoot, kaas en citroen rasp in een kom door elkaar met de extra vierge olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de geroosterde groenten over een schaal en serveer met de selderijpesto*. * Pesto die over is, is ook lekker door pasta. Bron: Delicious
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
358
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept