Doe de ossenstaart, 1 ui in 4 partjes gesneden en 1 bouillonblokje in een pan met water en laat dit trekken op laag vuur totdat het vlees zacht is (ong. 3 uur). Neem het vlees uit de pan en snijd dit in kleine stukjes. Rookworst in de bouillon doen en gaar laten worden. Intussen de 3 uien halveren en in stukken snijden, de prei schoonmaken, over de lengte halveren en in stukjes snijden. Bos selderij fijn hakken. Als de worst klaar is, uit de pan halen en ik kleine stukken snijden. De ui en de prei weer terug in de pan doen en gaar laten worden. Dan de selderij toe voegen. Anderhalve of twee potten bonen toe voegen nadat je ze hebt laten uitlekken. In een klein pannetje 1 liter koud water doen en de Honig ossenstaartpoeder toevoegen. Wel blijven roeren of kloppen totdat het aan de kook is. Daarna de licht gebonden mengsel door de zeef al roerend toevoegen aan de ossenstaartsoep. Het vlees en de worst toevoegen en proeven of er nog wat zout bij moet. in plaats van 2 potten toevoegen kun je ook de helft van 1 pot even een beetje pureren en dan toevoegen.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
78
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept