
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 1 adjuma (peper)
- 20 g bladselderij
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1 flinke tl tomatenpuree
- 4 tenen knoflook
- 3 el masala-kruidenmix (bijv. Nadan)
- 2 Maggi bouillonblokjes
- 200 ml kokosmelk
ZO MAAK JE HET
Maak de mosselen schoon. Snij de knoflook heel fijn, snipper de uien en snij de tomaten in blokjes. Verhit een flinke scheut olie in een grote pan en fruit de ui glazig. Voeg de tomatenpuree, knoflook en masala toe en bak op halfhoog vuur tot goed geurig, ongeveer een minuut. Voeg de tomaten toe en laat een minuut meekoken. Doe de mosselen in de pan en schep voorzichtig om. Schenk de kokosmelk erbij en vul met water tot de mosselen half onder staan. Doe er bouillonblokjes bij en de hele adjuma (of bak eventueel wat fijn gesneden chilipeper mee met de knoflook). Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat vijf tot tien minuten stoven met het deksel op de pan, tot de mosselen open zijn. Zet het vuur uit, vis de hele adjuma uit de pan en bestrooi de mosselen met ragfijn gesneden bladpeterselie. Serveer bijvoorbeeld met rijst, gestoofde kouseband en ingelegde zoetzure komkommer en rode ui.
Notities
Bron: PS Het Parool, 29 oktober 2022