Voor de tomatensaus Voor de bechamelsaus Overige ingrediënten Bereiding Bronvermelding:
https://www.keukenliefde.nl/lasagne-met-kip-en-spinazie/
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Verhit de hapjespan met olie en bak de kippendijen rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee totdat ze zacht zijn. Voeg in porties de spinazie toe en laat slinken. Voeg de gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden, suiker en azijn toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Smelt de boter in een kookpan en voeg de bloem toe. Zet het vuur laag en blijf circa twee minuten — deze tijd is nodig om de bloem te laten garen — goed roeren. Voeg de melk toe en blijf roeren totdat er een gebonden saus ontstaat. Voeg de kaas toe en roer door totdat de kaas is gesmolten. Breng de bechamelsaus eventueel extra op smaak met peper. Bouw laagjes op in de ovenschaal van tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, mozzarella en lasagnebladen. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn —   eindig met een laag bechamelsaus, mozzarella en Parmezaan. Bak de lasagne circa 40 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Serveer met een lekkere salade.Notities
177
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept