Bron: Delicious maart 2012
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
143
Pureer de blikken tomaat met de staafmixer of in de keukenmachine. Verhit in een sauspan 2 el olijfolie. Fruit hierin de ui met de knoflook 1 min. Schenk de gepureerde tomaten erbij en kook de saus ± 8 min. tot een dikkere tomatensaus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de oven voor tot 175°C. Verhit in een grote koekenpan de resterende 2 el olijfolie. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat al omscheppend slinken. Schenk wat van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal (inhoud 1 1/2l). Beleg elk lasagnevel met parmaham. Schep daarover een baan spinazie en bedek met wat ricotta. Bestrooi met zout en peper.
Rol de lasagnevellen om de spinazievulling. Leg de cannelloni strak naast elkaar in de ovenschaal en schenk er de rest van de tomatensaus over.
Roer de crème fraîche glad met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en verdeel gelijkmatig over de tomatensaus.
Zorg dat de vellen goed bedekt zijn, anders blijven ze tijdens het bakken niet zacht. Strooi er de rest van de kaas over en evt. nog wat peper. Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 25-30 min. gaar en met een goudbruine bovenkant.
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept