Verwarm in een pannetje op matig vuur de melk met het vanillestokje en merg tegen het kookpunt en laat 5 min. trekken. Klop intussen in een kom de eierdooiers met de suiker door elkaar. Schenk de hete melk er al roerend met een garde door. Schenk het mengsel terug in de pan, voeg de slagroom toe en verwarm het 3-4 min. op laag vuur onder voortdurend roeren tot het mengsel gaat binnen tot een vla – laat niet koken! Doop een lepel in de vla. Als de vla in een laagje blijft ‘hangen’ aan de bolle kant van de lepel, heeft het de juiste dikte. Neem de vla van het vuur, schenk hem door een zeef in een kannetje en leg er een velletje plasticfolie op, zodat er geen vel opkomt. Warm of koud serveren. Bron: Delicious november 2010
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
18
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept