Zelfs deze wat spannende, groene asperges kun je op een barbecue of een gewone grillplaat klaarmaken. Snij de kontjes van de asperges en schil eventuele dikke exemplaren. Witte asperges moet je altijd schillen. Maak de asperges aan met de olie en een goede snuf zout. Intussen maak je een dressing door crispy chiliolie met vissaus, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes te mengen. Rasp er verse gember doorheen op een fijne rasp en breng op smaak met limoensap en honing. Snij een bosui ragfijn en dille en koriander redelijk grof. Laat een grillpan flink heet worden of zorg dat de kooltjes van de barbecue smeulen. Leg de asperges op de grill. Dunne exemplaren moeten 2 minuten per kant, dikke zo’n 4 minuten. Als de asperges gaar zijn, maar nog wel wat bite hebben, haal je ze van het vuur. Laat afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Maak de asperges nu aan met de dressing en maak af met de kruiden. Serveer als bijgerecht of als voorgerecht voor twee personen.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
19
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept