Maak het gehakt aan met ei, paneermeel, zout en peper en de bosuitjes.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Zet even weg op een koele plek.
Maak nu balletjes zo groot als een walnoot.
Laat de balletjes ook weer even rusten op een koele plaats. Verhit de boter samen met de olie en bak hierin de balletjes in ca. 8 minuten mooi goudbruin, op niet te hoog vuur.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Fruit nu in het overgebleven bakvet de uisnippers tot ze beginnen te kleuren.
Knijp het knoflookteentje hierboven uit.
Roer alles goed door en meng nu de bloem er door, roer goed en voeg nu de sherry en de bouillon toe.
Blijf roeren tot een licht gebonden saus en voeg nu de laurier toe. Laat 5 minuten zacht pruttelen.
Zeef nu de saus en wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef.
Breng de saus opnieuw aan de kook en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Warm de gehaktballetjes op in de saus.
Dien op in kleine tapazschaaltjes en bestrooi de balletjes met de amandelen.
153
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept