Kneed het brooddeeg in een kom met het pak meel, het water en de boter gedurende 4 minuten. Laat 10 minuten op kamertemperatuur rusten, afgedekt met folie. Kneed het daarna weer goed door en laat het nu 45 minuten rusten in de kom, afgedekt met een schone theedoek. Snijd de paprika in kleine stukjes en de champignons in schijfjes. Bak het shoarmavlees gaar en voeg de groenten toe. Laat ook de groenten gaar worden. Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3 deel. Rol 2/3 deel uit tot een grote lap en bekleed hiermee een ingevette springvorm. Het shoarmamengsel kan worden toegevoegd. Rol het andere deel deeg uit en leg als een dakje op het shoarmamengsel. Bak de in ongeveer 25 minuten gaar in de oven (220 graden). Maak ondertussen knoflooksaus van de yoghurt, de mayonaise en ongeveer 3 teentjes geperste knoflook. Breng op smaak met wat zout en peper en eventueel wat suiker. Serveer met een frisse salade.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
120
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept