
Ingrediënten
- 300 gr shiitake
- 4 lente-ui
- 4 cm gember
- 4 ei
- 2 st groentebouillonblokjes
- 400 gr noedels
- 60 ml sojasaus
- 250 gr spinazie
- 8 speklapjes
- 1500 ml water
- arachideolie
- peper en zout
ZO MAAK JE HET
Snij de grote shiitakes in partjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Rasp de gember fijn. Kook de eieren 5 min. en laat meteen daarna schrikken onder koud stromend water. Breng het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op. Kook er de noedels in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er de sojasaus bij. Bak de shiitakes aan in wat arachideolie op een zacht vuurtje. Doe er de geraspte gember bij. Voeg er de spinazie aan toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Bak het spek krokant op hoog vuur in een antikleefpan zonder vetstof. Pel de eitjes, en halveer ze. Schep de noedels met het kookwater in kommetjes. Verdeel er de shiitakes en spinazie bij. Leg er het gebakken spek en een eitje bij. Werk af met de lente-ui.
Notities
Lekker met kroepoek erbij.