DatSmaakt
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Salades
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
HoofdgerechtenReceptenSoepenVlees

Erwtensoep

door Claudia van Emmerloot 12 december 2019
246 views
Jump to Recipe Print Recipe
246

Erwtensoep

Print
Personen: 8 Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 5 uur 5 uur
Nutrition facts: 100 calories 100 fat
Beoordeling 4.7/5
( 3 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1 varkenspoot, schouderkarbonades of hamschijf
  • 3 liter water met een beetje zout
  • 1 ui in 4 parten.
  • 1 kilo prei
  • kleine of halve knolselderij, in blokjes gesneden
  • 1 geschilde winterpeen, in blokjes gesneden
  • 750 gram spliterwten
  • 1 bosje bladselderij
  • zout naar smaak
  • 2 bouillon kruidenbuiltjes voor vleesbouillon (Honig)
  • 6 bouillonblokjes (rund)
  • rookworst van een goede slager en zoveel je zelf lekker vindt

ZO MAAK JE HET

Vul een pan met koud water. Hierin stop je de varkenspoot, de ui en de 2 zakjes bouillon. Breng dit aan de kook en laat dit zachtjes tegen de kook aan. Vanwege de varkenspoot komt er langzaam eiwit boven drijven. Met een schuimspaan verwijder je dit eiwit uit de pan. De varkenspoot laat je net zolang koken totdat het vlees van het bot valt (ongeveer 3 uur). Vlees en de bouillon overgieten in een grote schaal. Er kan aanslag onderin de pan blijven zitten, deze moet je even weghalen zodat de pan weer schoon is. De ui en de 2 bouillonzakjes verwijderen en de bouillon terug schenken in de schone pan. Vlees snijden en ook terug in de pan. 

Voordat je de spliterwten aan de soep toevoegt, was je ze eerst in een zeef onder de kraan met koud water. De spliterwten hoef je niet te laten wellen. Voeg ze aan de bouillon toe en breng eerst de bouillon weer aan de kook. Nu voeg je de groenten  en de 6 bouillon blokjes toe. De soep moet nu nog enkele uren op het vuur staan, regelmatig roeren.

Op het laatst de selderij en de rookworst toevoegen.

Notities

Dit recept is van Joke, de moeder van Claudia, en is de meest lekkere erwtensoep die we ooit hebben gegeten.

Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
groentenwinter
0 commentaar 0 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
vorig recept
Witlofsoep
volgend recept
Grieks rund­vlees uit de oven

Misschien vind je dit ook lekker...

Groene Asperges van de grill

Thaise salade met gekaramelliseerde zalm

Wortel Gembersoep

Crispy Tofu en Tortilla’s

Appel trifle met karamel

Bechamelsaus

Lasagne al Forno

Noedels met paksoi en champignons

Vegan Gigi Hadid pasta

Gevulde courgette met Mexicaanse vulling

Schrijf commentaar Cancel Reply

Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer dat ik commentaar geef.

* Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

populaire recepten

  • 1

    Tagliatelle met gorgonzola en mango

  • 2

    Portugees vispotje

  • 3

    Exotische Kapucijnerschotel

  • 4

    Schelpjesmacaroni met tonijn, zalm, courgette en pesto

  • 5

    Moorse kip met sherry en pijnboompitten

  • 6

    Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

Pinterest

@DatSmaakt

Instagram

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by MooiWeb


Terug naar boven
DatSmaakt
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Salades
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten