Vul een pan met koud water. Hierin stop je de varkenspoot, de ui en de 2 zakjes bouillon. Breng dit aan de kook en laat dit zachtjes tegen de kook aan. Vanwege de varkenspoot komt er langzaam eiwit boven drijven. Met een schuimspaan verwijder je dit eiwit uit de pan. De varkenspoot laat je net zolang koken totdat het vlees van het bot valt (ongeveer 3 uur). Vlees en de bouillon overgieten in een grote schaal. Er kan aanslag onderin de pan blijven zitten, deze moet je even weghalen zodat de pan weer schoon is. De ui en de 2 bouillonzakjes verwijderen en de bouillon terug schenken in de schone pan. Vlees snijden en ook terug in de pan. Voordat je de spliterwten aan de soep toevoegt, was je ze eerst in een zeef onder de kraan met koud water. De spliterwten hoef je niet te laten wellen. Voeg ze aan de bouillon toe en breng eerst de bouillon weer aan de kook. Nu voeg je de groenten en de 6 bouillon blokjes toe. De soep moet nu nog enkele uren op het vuur staan, regelmatig roeren. Op het laatst de selderij en de rookworst toevoegen. Dit recept is van Joke, de moeder van Claudia, en is de meest lekkere erwtensoep die we ooit hebben gegeten.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
167
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept