Wrijf de kipfilets in met de asem en laat 30 min. marineren. Stamp voor het kipmengsel ondertussen de ui, knoflook, sambal, ketoembar, koenjit, en kemiri's in een vijzel fijn tot een pasta. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het kruidenmengsel zachtjes glazig. Voeg 150 ml water en santen toe en leg de kipfilets in de pan. Kook de filets in 20 min. gaar. Haal ze eruit, pluk het vlees fijn en leg het kippenvlees terug in de pan. Kook zachtjes tot bijna al het vocht ingedampt is. Serveren met plakrijst. Asem = tamarinde. Je kunt de zaden geperst in een blok kopen (pitten zitten er dan nog in) of tamarinde als puree in een pot bij de toko.
Kemiri: noot met uitgesproken smaak. Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur, totdat ze kleuren.
Santen: geconcentreerde kokoscreme.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
65
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept
