Was de aubergine en neem het kroontje weg. Snijd de aubergine in plakken van een ½ cm., die je halveert. Bestrooi de plakken met wat zout en laat 15 min. intrekken. Verhit 1 lepel olie en fruit hierin de ui tot hij glazig ziet, voeg nu de knoflook toe en na 1 minuut de wijn, gezeefde tomaten, basilicum,Italiaanse kruiden, laurierblad, peper en suiker en evt. wat zout. Breng dit alles aan de kook en laat 5 minuten zacht sudderen. Zeef nu de saus en breng deze opnieuw aan de kook en laat zachtjes inkoken tot de saus min of meer gebonden is. Bron: Italiaanse kookcursus.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Spoel de plakken aubergine onder koud stromend water af en droog ze met keukenpapier. Bestuif de plakken met wat bloem. Verhit de rest van de olie en bak de plakken aubergine aan weerszijden goudbruin. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Vet een ovenschaal in met wat olie. Leg een laagje aubergineplakken op de bodem van de schaal en bedek deze met 1/3 van de saus en bestrooi dit met de helft van de Parmezaanse kaas. Doe zo nog een laag en bedek het gerecht hierna met plakken Mozzarella en bestrijk deze met de rest van de saus. Plaats de schaal ca. 18 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden. Dien het gerecht zo warm mogelijk op.Notities
99
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept