Tomaten even in heet water leggen, .pellen en in kleine stukjes snijden. Komkommer schillen, in de lengte halveren en het zaad verwijderen. Van het vruchtvlees heel kleine blokjes snijden. Uien en knoflook pellen en in grove stukken snijden.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Paprika schoonmaken en het vruchtvlees in heel kleine stukjes snijden.
Nu de stukjes tomaat, de helft van de komkommer, de helft van de paprika, ui en knoflook in de keukenmachine pureren tot er geen klontjes meer zijn. (Dit kan ook met staafmixer) + 2 extra boterhammen. De koude bouillon, olie en citroensap met de puree vermengen, in
een grote schaal doen en goed koud laten worden.
De rest van de komkommer en paprika in kleine schaaltjes doen. Het brood in kleine blokjes snijden en in de boter aan alle kanten even lichtbruin en krokant bakken. Doe deze blokjes ook in een klein schaaltje.
Vlak voor het opdienen de soep op smaak brengen met peper, zout en bieslook en eventueel wat tabasco of worcestersaus naar smaak toevoegen.
Nadat de soep is opgeschept in de borden neemt ieder naar believen stukjes groente en brood en mengt dit met de soep in het bord.
117
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept