
Ingrediënten
- 4 el arachide-olie + extra om te bakken
- 25 g verse gemberwortel, fijngesneden
- 2 tonen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, in dunne ringen
- 3 el oestersaus
- 3 el tomatenpuree
- 2 tl mild kerriepoeder
- 2 el sambal oelek
- 5 el ketjap manis
- 1 bosje Chinese bieslook, fijngesneden
- 1 kg grote rauwe garnalen gepeld, staartje eraan gelaten, darmdraad verwijderd
- 150 g viscake*, in plakjes (Aziatische super-markt met Japanse producten]
- 400 g verse Singapore-noedels* (Aziatische supermarkt, koeling), gaargekookt en afgespoeld
- Mie4 eieren
ZO MAAK JE HET
Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Schep hierin de gember, knoflook en ui + 3 min. om. Voeg de oestersaus, tomatenpuree, het kerrie-poeder, de sambal en ketjap toe en laat al roerend in + 2 min. licht karamelliseren. Voeg
de bieslook, garnalen en plakjes viscake toe en toerbak 3 min. tot de garnalen net gaar zijn. Voeg de noedels toe en schep ze om met de saus. Houd warm. Verwarm een bodempje olie in een steelpan met dikke bodem op matig tot hoog vuur tot 180°C (een blokje brood kleurt hierin in 30 sec. goudbruin). Bak hierin de eieren in 1 min. tot het eiwit net gaar is maar de dooiers nog vloeibaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Verdeel het noedelmengsel over kommen en leg de eieren erop.
*Grote, rauwe schoongemaakte garnalen vind je in de diepvries bij de meeste supermarkten. Neem evt. 'bodypeel-garnalen' uit de vriezer en haal de kop en staartjes eraf.
Viscake is een stevige pudding' van gemalen visvlees, gebonden met tapioca, te koop bij de Aziatische supermarkt (Japanse afdeling). Of gebruik surimi, te koop in de supermarkt of viswinkel.