Breng de mirin en rijstazijn aan de kook in een steelpan. Voeg beide soorten suiker toe en laat al roerend 2 minuten oplossen. Voeg de miso, sesamolie en gember toe en laat 2-3 minuten al roerend inkoken. Neem van het vuur en laat afkoelen. Leg de zalm in een glazen of rvs schaal en bestrijk beide kanten met de marinade. Omwikkel met plastic folie en laat 4 uur marineren in de koelkast. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Neem de zalm uit de marinade. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en grill hem in 8-10 minuten medium rare, of naar wens. Laat 5 minuten rusten. Bestrooi voor het serveren met sesamzaad. Deze zal kun je ook op de BBQ bereiden.
Bron: Delicious juni 2019.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
209
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept