Houd er rekening mee dat de rijst na het koken nog moet afkoelen. Dit kan algauw een uur duren. Spoel de rijst grondig af in een zeef of vergiet onder de kraan. Zodra het water dat ‘uit’ de rijst komt volledig transparant en dus schoon is, kun je de rijst gaan koken. Doe samen met de 400 milliliter water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en kook de rijst 15 minuten. Draai het vuur uit en laat nog 10 minuten zo staan met de deksel op de pan. Verwarm ondertussen in een ander pannetje de rijstazijn met het zout en de suiker, totdat de suiker is opgelost. Dit is de dressing voor de rijst. Giet de dressing over de rijst en roer een paar keer om. Laat afkoelen (desnoods in een grote schaal, dat gaat iets sneller) tot kamertemperatuur. Meng ondertussen de mayonaise met de sojasaus, Sriracha, sesamolie en limoensap. Snijd de zalm in kleine blokjes van 1 x 1 centimeter en marineer in het mayonaisemengsel. Verwarm in een pannetje de rijstazijn met de suiker en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Marineer vijf tot tien minuten in de zoete azijn. Snijd de avocado in plakjes. Schep de enigszins afgekoelde rijst (liever nog een klein beetje warm, dan koud) in kommen. Verdeel hierover de zalm, de avocado, de sojaboontjes, radijsjes en de zeewier. Top de poké bowl met sesamzaadjes en eventueel chili flakes en serveer meteen
Ingrediënten
Voor de rijst:
Ter garnering:
ZO MAAK JE HET
112
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept