160

Ingrediënten
- 8 saucijzen naar keuze
- 50 ml tomatenketchup
- 25 ml gembersiroop
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 flinke teen knoflook
- 8 takjes rozemarijn
ZO MAAK JE HET
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Leg de saucijzen op de bakplaat en schuif ze vast 10 minuten in de voorverwarmde oven terwijl je de marinade maakt.
Meng voor de marinade de ketchup met de gembersiroop en het paprikapoeder. Pers de knoflook erboven. Hak de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn en meng ook door de marinade. Neem de plaat met saucijzen uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden. Schenk de marinade over de worsten en schep goed om zodat het vlees er helemaal mee bedekt is. Leg de resterende takjes rozemarijn tussen de worsten. Schuif de saucijzen terug in de oven en bak ze in 20 minuten verder gaar.
Notities
Lekker bij aardappelpuree of stamppot. Delicious november 2017 (uit boek Lekker simpel van Janneke Philippi
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.