Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in heet water. Knijp ze daarna heel goed droog en snijd ze in kleine stukjes. Maak de verse paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddenstoelen, ook de gedroogde, mooi bruin in 1 el boter. Spoel de rijst indien nodig. Bron: Italiaanse kookcursus
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
In een stevige pan 2 el boter verhitten en daarin de gesnipperde ui zachtjes fruiten. De rijst toevoegen en ca. 3 minuten mee laten bakken tot hij mooi glazig ziet. Voeg nu de wijn toe en laat onder voortdurend roeren koken tot de wijn verdampt is.
Voeg nu steeds een dl. bouillon toe en laat deze ook weer steeds onder goed roeren verdampen. Ga door tot de bouillon bijna op is en de rijst zo goed als gaar is (al dente). Meng nu de paddenstoelen door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Is de rijst nog niet helemaal klaar voeg dan nog het laatste beetje bouillon toe en laat nog even koken.Notities
83
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept