Breng de bouillon in een pan net aan de kook. Laat hem op laag vuur staan. Tip: Dit is de klassieke risotto die bij osso buco in bianco (gestoofde kalfsschenkel) wordt gegeven en de unieke kleur en smaak zijn afkomstig van de saffraan, de bijzonder dure specerij die een van de belangrijkste artikelen was die door de Dogen van Venetië werden verhandeld. Ik gebruik liever een goede kwaliteit saffraanpoeder dan saffraandraadjes, omdat het eerste beter oplost, maar als je liever draadjes gebruikt kun je ze zachter maken door ze kort in een lepel boven een gasvlam te roosteren. Laat ze iets afkoelen en je kunt ze gemakkelijk fijnwrijven.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Verhit de olie en de helft van de boter in een grote pan en smoor de ui in circa 7 minuten glazig. Roerbak de rijst kort mee tot de korrels vettig zijn. Voeg nu opscheplepel voor opscheplepel de bouillon toe. Laat de rijst niet in de bouillon verdrinken en laat hem steeds het vocht helemaal opnemen voor u er weer bouillon bij doet. Voeg na 10 minuten koken en roeren de saffraan toe. Blijf koken en bouillon toevoegen tot de rijst al dente is. Klop de overgebleven boter en de parmezaan door de risotto en breng hem op smaak met zout en peper. Serveer de risotto als gerecht op zich of als bijgerecht bij de gestoofde kalfsschenkel.
130
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept