Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en bleekselderij 5 min. onder af en toe omscheppen, of tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en roerbak 1-2 min. tot het aroma vrijkomt. Voeg de bouillon en rijst toe, breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 6-7 min. zachtjes koken. Voeg de broccoli, tomaat en spinazie toe. Laat de soep nog 6-7 min. zachtjes koken of tot de rijst en broccoli gaar zijn. Neem de soep van het vuur, laat hem iets afkoelen en pureer hem in delen glad. Schenk de soep in een schone pan en verwarm hem weer op middelhoog vuur. Voeg het citroensap, de kardemom en zeezout en versgemalen peper naar. smaak toe. Sprenkel er wat olijfolie over en serveer. * Gewone broccoli kan ook, gebruik dan roosjes én stelen. ** Of haal het zaad uit 3 kardemompeulen en maal dat fijn in een vijzel. Delicious januari 2014
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
74
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept