DatSmaakt
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Salades
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
BijgerechtenOvenschotelReceptenVegetarischVoorgerechten

Franse tomatentaart

door Claudia van Emmerloot 6 januari 2020
1,2K views
Jump to Recipe Print Recipe
1,2K

Franse tomatentaart

Print
Personen: 4 Bereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 35 minuten 35 minuten
Nutrition facts: 100 calories 100 fat
Beoordeling 4.0/5
( 3 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten)
  • scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika)
  • 200 gr Gruyere (of Comtekaas)
  • gedroogde provencaalse kruiden
  • pittige olijfolie

 

ZO MAAK JE HET

Ontrol het deeg en leg het in de vorm. Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste laagje weg. Rasp de Gruyerekaas. Verwarm de oven voor op 200 C.

Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit los met een flinke laag geraspte Gruyere of Comte. Leg daarop in een laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen. Bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden. Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie. Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.

Notities

Bron: Smulweb

Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
hartige taartProvencetomatentaart
0 commentaar 0 FacebookTwitterPinterestWhatsappThreadsBlueskyEmail
vorig recept
Thaise kiprisotto
volgend recept
Limoncello semifreddo

Misschien vind je dit ook lekker...

Groene Asperges van de grill

Thaise salade met gekaramelliseerde zalm

Wortel Gembersoep

Crispy Tofu en Tortilla’s

Appel trifle met karamel

Bechamelsaus

Lasagne al Forno

Noedels met paksoi en champignons

Vegan Gigi Hadid pasta

Vegetarische wraps met jalapeño-mayonaise

Schrijf commentaar Cancel Reply

Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer dat ik commentaar geef.

* Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

populaire recepten

  • 1

    Schelpjesmacaroni met tonijn, zalm, courgette en pesto

  • 2

    Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

  • 3

    Courgettegratin met crème fraîche

  • 4

    Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

  • 5

    Portugees vispotje

  • 6

    Aziatische wraps met biefstukpuntjes in sojasaus

Pinterest

@DatSmaakt

Instagram

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by MooiWeb


Terug naar boven
DatSmaakt
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Salades
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten