Wentel de schenkels door de bloem en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een grote pan, leg de schenkels erin en bak ze aan beide kanten bruin in 5-6 minuten per kant. Haal de schenkels uit de pan en houd ze apart. Doe de ui, wortelen, bleekselderij en laurier in de pan waarin u de schenkels hebt gebakken en bak alles circa 8 minuten tot de ui gaar is. Giet de wijn erbij en laat hem iets verdampen. Leg de schenkels in de saus en voeg bouillon, salie, rozemarijn en sinaasappelrasp toe. Breng het geheel tegen de kook aan, sluit de pan en stoof de schenkels 1½ uur op laag vuur tot het vlees gaar is. Controleer van tijd tot tijd of er nog wat vloeistof bij moet als de saus te dik wordt. Breng op smaak met zout en peper en dien de schenkels op met risotto Milanese erbij. Geniet ervan! Tip: Osso buco betekent letterlijk 'bot met een gat'. De naam verwijst naar het gebruikte vlees, kalfsschenkel, waarin altijd een bot zit; dit bevat merg dat een belangrijke rol in het gerecht speelt. Osso buco is een specialiteit uit Milaan, waar er traditioneel risotto milanese bij wordt gegeven. Dit is de originele versie, zonder tomaten, osso buco in bianco genaamd. Later ontstond er een trend om tomaten aan de saus toe te voegen, waardoor een gerecht ontstaat waar je beter aardappelen of polenta bij kunt geven.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
248
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept