Verwarm de oven voor tot 170 °C. Verhit een grote vuurbestendige kasserol op middelhoog vuur. Rooster het komijnzaad en de kardemompeulen circa 2 minuten, tot de aroma’s vrijkomen. Roer regelmatig om te voorkomen dat de specerijen aanbranden. Schenk zoveel olie in de pan dat de bodem is bedekt. Voeg de ui toe aan de hete olie en bak in 6 tot 8 minuten glazig, tot de ui verkleurt. Voeg het vlees toe en bak een paar minuten al roerend, zodat het vlees met de olie en het komijnzaad is bedekt. Voeg de knoflooktenen, de sjalotjes en de wortel toe en roer een paar minuten door. Voeg het komijnpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de cayennepeper, het mosterdpoeder, de bloem en flink wat zout en peper toe. Meng goed en roer dan de bouillon erdoor. Leg de aardappelschijfjes licht overlappend op het vlees. Bestrijk met de gesmolten boter, bestrooi met wat tijm en breng op smaak met zout en peper. Plaats een deksel op de kasserol en zet 1,5 uur in de oven. Haal uit de oven en verwijder het deksel. Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C. Zet de kasserol zonder deksel in de oven en bak nog 30 tot 40 minuten, tot de aardappels goudbruin zijn. Serveer direct. Delicious december 2017 (uit boek Feasts van Sabrina Ghayours)
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
16
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.