Week de gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Meet intussen 150 ml citroensap af. Meng de yoghurt met de citroenrasp.Breng het citroensap met 50 g suiker in een steelpan tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap. Laat 5 min. afkoelen. Klop met de mixer de slagroom met de rest van de suiker stijf. Meng het citroensap met de yoghurt. Spatel de slagroom luchtig erdoor. Schenk in een schaal [inh. 1 l]. Zet de mousse minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de mousse uit de koelkast. Klop met de keukenmachine of mixer in een schone vetvrije kom de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop het eiwit helemaal stijf en glanzend. Schep het eiwit op de mousse en brand goudbruin met de crème-bruléebrander. ook nodig: crème-bruléebrander
Delicious
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
108
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept