Week de saffraan 10 min. in de witte wijn. Breng de mosselen met het sinaasappelsap op hoog vuur aan de kook met een deksel op de pan. Laat de mosselen ± 3 min. Koken. schud de pan een paar keer. De mosselen zijn gaar als alle schelpen open zijn, verwijder mosselen die gesloten blijven. Giet de mosselen af door een vergiet en vang het vocht op. Laat de mosselschelpen even afkoelen en haal het grootste deel van het mosselvlees uit de schelpen. Verhit de olie en bak de spekjes ± 3 min. Voeg de ui, wortel en knolselderij toe en bak de groenten een paar min. in het spekvet onder regelmatig omscheppen. Voeg de saffraanwijn, het mosselvocht. de bouillon en de helft van de sinaasappelrasp toe en breng de soep tegen de kook aan. Laat de soep op laag vuur ± 10 min. koken. Meng intussen de room met de eierdooiers in een kom en voeg het mengsel al roerend toe aan de soep. Voeg de mosselen toe en warm de soep nog even door, maar laat hem niet meer koken. Meng de knoflook met de peterselie en de rest van de sinaasappelrasp. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de sinaasappelgremolata. Delicous
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
92
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept