Oven voorverwarmen op 225 °C. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In kom citroenrasp mengen met olie, Italiaanse kruiden en peper naar smaak. Zalmfilet in 4 gelijke stukken snijden, inwrijven met zout, peper en 1 el citroensap. Stukken zalm naast elkaar in bakblik leggen. Geitenkaas in dunne plakjes snijden en deze dakpansgewijs op zalm leggen. Kruidenmengsel erover sprenkelen. Schaal in midden van oven schuiven, tot zalm na 10-15 min. gaar is en geitenkaas begint te kleuren. Lekker met in de schil gefrituurde aardappelpartjes en broccolisalade (zie tip). Tip Broccolisalade: kook kleine roosjes broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met wat citroensap en olijfolie en schep ze om met in stukjes gesneden zwarte olijven en gedroogde tomaat.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
519
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept