Verhit de olijfolie en boter in een pan op laag vuur. Roerbak de ui 3-5 min. tot hij zacht is. Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg de rijst toe en roer om de korrels met het botermengsel te bedekken. Voeg de wijn toe en roer 1-2 min. tot het vocht is opgenomen. Voeg geleidelijk de hete bouillon toe, een pollepel per keer. Blijf roeren en voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige is opgenomen. Ga door tot de rijst beetgaar is (dit duurt ongeveer 20 min.). Bron: Delicious mei 2010
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Blancheer intussen de asperges 2-3 min. in kokend water met zout tot ze net zacht zijn. Giet af en spoel onder koud water.
Voeg, wanneer de risotto bijna klaar is, de asperge, parmezaan, citroenrasp en –sap toe. Roer voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur, laat afgedekt 5 min. staan en serveer.Notities
136
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept