Over voorverwarmen op 225 C. Garnalen in ca. 1 uur laten ontdooien. garnalen goed droogdeppen met keukenpapier. Lente-uitje wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Tomaat enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en halveren. Zaadjes verwijderen. Tomaat in kleine blokjes snijden. In steelpan boter verhitten en lente-ui ca. 2 minuten zachtjes bakken, niet bruin laten kleuren. Blokjes tomaat toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje slankroom toevoegen en blijven roeren tot gebonden sausje ontstaat. Door sausje roeren: Metaxa of Vieux, bouillonpoeder, peper en dille. Ovenschaaltjes invetten en garnalen hierover verdelen. Sausje op garnalen scheppen. Boven schaaltjes feta in stukjes verbrokkelen. Garnalenschaaltjes afdekken met een plak kaas. Garnalenschaaltjes in midden van de oven en ca. 20 minuten bakken, tot er een mooi bruin korstje op zit. Serveren met wit stokbrood.
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
163
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept