Verwarm de oven op 200 C. Verhit de boter met de olie in een grote wijde koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg de prei, knoflook en 50 g van de pijnboompitten toe. Bak ze onder regelmatig omscheppen +/- 5 minuten op matig tot laag vuur totdat de prei halfgaar is. Voeg de spinazie en de geraspte courgette toe. Zet het vuur weer wat hoger en bak de groenten +/- 5 minuten tot de spinazie slinkt en het teveel aan vocht is verdampt. Laat de groenten in een zeef boven een kom nog goed uitlekken. Schep dan de gesneden basilicum door de groente en voeg zout en peper toe. Klop intussen in een grote kom de ricotta, slagroom, parmezaanse kaas, citroenrasp, nootmuskaat en eieren door elkaar. Voeg flink wat zout en peper toe. Spreid eenderde van de tomatensaus uit over de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met wat geraspte kaas. Leg hierop 3 lasagnevellen en verdeel hierover een kwart van het ricottamengsel en eenderde van het spinaziemengsel. Dek weer af met 3 lasagnevellen, de helft van de tomatensaus, eenderde van de geraspte kaas, eenderde van het ricottamengsel en de helft van het spinaziemengsel. Dek af met de overgebleven lasagnevellen. de rest van de tomatensaus, de helft van de geraspte kaas, de helft van het ricottamengsel en de rest van het spinaziemengsel. Verdeel hierover de rest van het ricottamengsel. Bestrooi met bijna alle resterende geraspte kaas en druk licht aan. Breng de reepjes courgette in een vlechtpatroon op de lasagne aan. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bal de lasagne +/- 40 minuten totdat deze begint te kleuren. Strooi de rest van de pijnboompitten erover en bak nog 5-10 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Neem uit de oven en laat 5-10 minuten rusten. Serveer met sla. Delicious special edition vol. 3 - Uit de oven
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
111
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.