Marinade: Schaaf de courgettes op de mandoline met het julienne-hulpstuk in dunne lange slierten. Of snijd met de hand eerst dunne, lange plakken van 3 mm dikte overlangs en deze dan in 3 mm dikke slierten. Klop alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een grote kom. Schep de zalmfilets hierdoor. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Neem de zalmfilets uit de marinade [bewaar deze], laat ze in een zeef boven de kom kort uitlekken en bak ze 2-3 min. per kant of tot ze vlokken vormen als je erin prikt met een vork. Verdeel de filets in grove vlokken. Verwarm intussen in een kleine steelpan op matig vuur de marinade tot het kookpunt. Laat 2 min. zachtjes koken en houd warm. Klop in een kom de oestersaus, honing, sojasaus en sesamolie door elkaar. Verwarm de arachide-olie in een wok op hoog vuur. Roerbak hierin de knoflook, paprika en broccolini 2 min. Let op dat de knoflook niet te bruin wordt. Voeg de courgettenoedels en het oestersausmengsel toe aan de wok. Roerbak 2 min. tot de courgettenoedels beetgaar zijn. Verdeel de groenten over kommen. Verdeel de zalm erover. Sprenkel wat van de warme marinade erover. Bestrooi met groene kruiden en serveer. * Witte of lichte misopasta, ook shiro miso genoemd, heeft een zoetige smaak. Te koop bij natuurwinkels en Aziatische supermarkten Delicious september 2016
Ingrediënten
ZO MAAK JE HET
Notities
59
Heb je dit recept gemaakt?
Smaakte het recept? Tag mij op Instagram met@DatSmaakt.nl.
vorig recept